Du får inte hindra mig

"Jag ser varje slut som en början"

Jag kan inte sova. Jag måste skriva av mig lite..

Det finns många saker i mitt liv som jag vill göra innan jag skaffar barn, man och hus. En av det är att ta studenten, ta körkort, flytta hemifrån, helst skaffa mig en bra utbildning och jobbat ett tag. Allt det "vanliga" som de flesta vill göra innan de binder sig fast. Men jag vill också uppleva något mer. Jag vill se världen, jag vill skaffa mig livserfarenheter och speciellt att klara mig helt på egen hand. För hur självständig blir man egentligen om man bor hemma med mamma och pappa och sen direkt flyttar ihop med en kille? Visst, man kan vara mogen och självständig även fast att man bor hemma. Jag lagar mycket av min mat själv, städar mitt badrum, min hall och mitt rum själv, jag tvättar även mina kläder, min bil osv. Men man har ändå mamma och pappa som har "ansvaret". Och sen när man flyttar ihop med någon så är man två om detta ansvar om räkningar osv. Jag vill klara mig själv, för att visa både mig och alla andra som tvivlar att jag kan. Jag tycker att det är en viktig livserfarenhet. Det är en av anledningarna till att jag vill åka till usa ett år, jag vill växa och stå HELT på egna ben. Jag vill inte ha en pojkvän, för jag vill inte vara beroende av en person och ha känslan att jag inte klarar mig utan honom. Jag vill också se och uppleva en annan kultur, se de hemskheter som finns i världen. I Indien hängde sig gatubarn i armarna på mig, de sprang efter än och skrek, kvinnor tryckte om deras bara några veckor gamla bebisar i ansiktet på en för att visa tomheten i bebisen blick. Det är en av det värsta jag någonsin varit med om och jag vet att jag måste tillbaka och göra min insats till världen. För jag kan inte skaffa egna barn och ett skönt familjeliv och känna mig nöjd med det innan jag har gjort en insats för världen. Så att jag känner att jag förtjänar att leva ett bra liv. Det är många milstolpar som man ska passera i livet och imorgon är det en av dessa. I augusti är det dags för nästa, för då åker jag. Då lämnar jag allt som är välkänt, alldagligt, tryggt och det jag kallar hem. Jag lämnar de människor som följt mitt varje steg i livet sen dag ett, bara för ett år. Men det känns som att jag lämnar dem föralltid. För när jag kommer hem, då kommer jag inte behöva dem på samma sätt länge. Jag kommer vara vuxen och självständig. Jag kommer lämna vänner, vissa kommer jag ha kvar och vissa kommer försvinna. Det är smällar man får ta. Vissa kommer att ha förändras och jag kommer att förändras så att man helt enkelt kanske inte passar ihop längre. Jag vet iaf att den som fortfarande är svårast att lämna, så är det han, du.  För att du är den enda som jag inte kan hitta någon ny av, för nya vänner finner man alltid. Men du är en unik vän. Jag är nervös, men jag är så redo att gå ut i vuxenlivet. Jag är redo för allt det har att ge mig, det är dax nu. Nu är det äntligen min tur!
Det här skrev jag två dagar innan min student, alltså över ett halvår sen. Fatta hur allt kan förändras så snabbt. Det är mycket jag vill göra samma, såsom att ta mig ut i världen. Jag minns längtan jag hade, att bara ta mig härifrån och stå på egna ben. Jag har stått på egna ben under hösten, men på ett helt annat sätt än vad jag hade trott. Jag måste sluta drömma och börja tänka mer realistiskt. Det är så mycket jag vill, men så lite som jag kan göra.
Hur kan man hinna med alla sina drömmar på en livstid?

2010

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Massor, blandannat backpacka i Indien, tog studenten, tog körkort, åkte till Emmaboda och började heltidsarbeta.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Ett av tre, SCORE! ;)
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Klara och Max! :)
4. Dog någon som stod dig nära? Nej.
5. Vilka länder besökte du? Indien och Turkiet. Finland? hehe.
6. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011? Fler resor och lite mer ordning på tillvaron ^^
7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? Den åttonde juni- min student.
8. Vad var din största framgång 2010? Jag blev kär.
9. Största misstaget? Att jag inte åkte iväg när jag hade möjlighet, eller att jag inte började plugga.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej inte direkt..
11. Bästa köpet? Körlektionerna till körkortet ;)
12. Vad spenderade du mest pengar på? Bensin, mat, kläder..
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Mycket, det gäller att uppskatta det lilla i livet tycker jag.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
"I gotta feeling", "satellite", "highway man", "bumpy ride" och "Grenade". 
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Mer känslomässigt stabilt?
16. Vad önskar du att du gjort mer? Rest.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Slösat pengar.. haha.
18. Hur tillbringar du julen? Exakt som vanligt, först med familjen i villan i tallis. Sen kyrkan, detta år med Pascal <3
19. Blev du kär i år? Ja, jag blev ju det..
20. Favoritprogram på TV? Spartacus "blood and sand", Grey's, DH.
21. Bästa boken du läste i år? Twilight böckerna var bra, fast jag gillade Anne franks dagbok mer.
22. Största musikaliska upptäckten? Electro på Emmaboda, digitalism!
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Jag önskade mig ingenting..
25. Något du önskade dig men inte fick? Nej
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Lite folk hemma hos mig :) Tog det chill iår!
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Hm, sånt där är så svårt att säga i efterhand. Kanske en lite mer stabil vår.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Min helt egna.
29. Vad fick dig att må bra? Friheten.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Jacob i twilight (när han är korthårig), 
31. Vem saknade du? Samma person som alltid. För privat för att nämnas här. Du saknas varje dag.
32. Den bästa nya människan du träffade? Pascal, utan tvekan :)

NYÅR

Förberedelser inför kvällen är igång för fullt, just nu sitter jag och målar naglarna.
Sen ska jag städa till mitt rum, badrum och hall. Fixa lite med maten och sen blir det till att locka håret och allt annat sånt där tjaffs. Fast jag funderar starkt på att gå naken ikväll, har inget i min överfulla garderob som jag känner för att ha på mig.. 

Jag tror verkligen att tvåtusenelva blir ett bra år, jag ser framemot att börja det nya året som det förmodligen kommer hända mycket på. En stor resa, en flytt, börja plugga osv. Men jag ska försöka att inte planera och drömma så mycket som jag gjorde 2010, för det bli ändå aldrig som man tänkt sig.
Mycket har hänt det här året och jag har blivit vuxen. Hösten har varit mycket hård och påfrestande men det är sånt som styrker mig. Jag har klarat mig bra genom allt och funnits/finns där för mina vänner som behövt mig mest. Jag har vuxit och förändrats mycket sen sommaren och blivit till en bättre människa faktiskt.

Jag ser fram emot ett år tillsammans med dig, på nått sätt så känns det att vår resa startar i och med det nya året. För det blir vårt år. Jag trivs med dig. Du får mig att skratta och du är allt jag någonsin önskat mig. Jag trodde aldrig att jag skulle få någon så bra som du är,  och jag ska göra allt för att ge dig det du är värd. Jag tycker om dig massor <3

friend

Nyss hemkomen från jobbet btw. Ska ut med Robin på en promenad men först middag!
Imorgon är det jobb mellan 5-16 sen ska jag förbi forum en snabbis och även Lou.
Sen ska det förberedas lite inför nyår :)
Vad ska man jag på mig?

Det får vänta några år :(

Jag vill ha en hund, men jag vill också vara fri att göra vad jag vill.
Och den kan man inte när man har en liten vovvsing hemma.En engelsk bulldog vill jag ha!

lite update

What's cracking?
Allt, inget.
För mycket, för lite.

Jobbar och sliter för fullt.
Har varit sjuk sen den 18, då det började med magsjuka men avslutades med en rejälförkylning och en bortappad röst. Har jobbat varje dag förutom julafton och nu jobbar jag varje dag till den 12 januari, förutom självaste nyår såklart. Då det bjuds på nyårsmiddag at my place till åtta trevliga människor b.la. Molly, Rosalie och Pascal<3 Kommer bli great. Jag har sex stycken lediga dagar utspritt på 9 veckor, den ni! Snacka om att jag kommer jobba sönder januari/februari. Men sen kommer mars och det betyder förmodligen flytt till min egna lägenhet och en liten skidresa på fem dagar. Försöker hinna med ett socialt liv utöver pojkvän och jobb men det blir lite knapert just nu, förlåt mina vänner!


Nu ska jag städa mitt rum iaf, sätta på två tvättmaskiner och sen ta ett långt bad.

Jag älskar min familj

GOD JUL! <3

Vaknade med min ängel bredvid mig imorse, chillade ett tag med frukost osv.
Sen har vi ätit julbord, tittat på kalle och öpnnat paket.
Att öppna julklapparna i mitt hem tar ca 3-4 timmar, haha.
Har fått massor av fint, fast roligast är det ju att ge bort julklappar och se när de öppnar dem!
Snart blir det gröt senare ska jag hämta upp Pascal och så ska jag möta upp Olof och ta mig till kyrkan :)


snart jul

Dagen har spenderats i stan med Lou på kulturhusets "rum för barn". Det var en bebiskonsert och en liten teater som vi tttade på och så lekte vi gärnet med de andra bebisarna i bebishagen. Sen tog vi en fika med Johanna H som jag inte träffat på minst ett år. Riktigt roligt! Kom hem för en timme sen, sen dess har jag ätit middag och duschat.
Imorgon rä det jobb mellan 05.00-11.00 sen är det minijulafton med bästavän, en sväng till farsta för den sista julklappen och sen fika med Johanna B. :)

morgontrött? ööja.

Dag 21 - Ett annat ögonblick
När klockan ringer 03.45, för att jag ska upp och jobba, och man måste öppna ögonen. De ögonblicket HATAR jag.

Jadu.. ?

Jag måste bara citera detta
"KD var för övrigt ett ganska anständigt parti en gång i tiden, men vad i hela friden ska de vara bra till nu? Inget konservativa, inget kristna - larvigt stödparti till Reinfeldt utan egen agenda förutom att försöka slå andra partier i politisk anpassning. Helt ointressant."

haha så roligt sagt.

drama

Sen i torsdags har jag varit sjuk, först magsjuk och sen förkyld. Tog ledigt i helgen och försökte bli frisk, handlade lite julklappar och umgicks med pojkvänen. Fortfarande inte frisk men nu kan jag inte ta ledigt längre så idag har jag jobbat 5-11. Ska snart ta bilen till Farsta och gymma med Rosalie, det blir extremt lugn träning för mig idag. En liten mjukstart eftersom jag inte tränat på tre månder. Så nu kör vi igång igen! Beach 2011 here we come ;)

kort och koncist

Dag 16 - Min första kyss
Har jag inget minne av? För länge sen, haha.

Dag 17 - Mitt favoritminne
Oj, jag älskar och tänka tillbaka på alla resor man gjort utomlands och alla äventyr man varit med om där.

Dag 18 - Min favoritfödelsedag
Har ingen direkt.. Den när jag fyllde sexton var bra!

Dag 19 - Detta ångrar jag
Man kan inte gå och ångra sig för saker man gjort hela tiden. Allt jag gjort och alla val jag tagit har gjort mig till den jag är idag och tagit mig hit, och jag är nöjd. Så varför ångra?

felsms.com

Till: Syster
Sms: Hörru, kan du hjälpa mig med en julklapp till Malin? Hon läser ju -väldigt- mycket och spenderar typ 1000kr i månaden på böcker. De flesta böckerna läser hon ju bara en gång och sedan stoppar undan i en låda. Vet du om det finns nån... typ filmuthyrning fast för böcker där man kan köpa som ett presentkort? Så man kan hyra en bok som man brukar hyra film och sen lämna tillbaka.
Svar: ?

Förklaring: Japp, smset skulle till min mamma men hamnade hos systern (Malin) som julklappen var tänkt till...


hahahah det roliga är ju inte att han råkade skicka fel utan att han aldrig hört talas om ett BIBLIOTEK som är GRATIS. hahah jag älskar pantade människor, så roliga!

Inte långt kvar nu

Jag tycker att 2010 har gått jättefort med allt nytt som hänt. Det här året har bara försvunnit i en rasande fart. Jag har en bra magkänsla när det gäller 2011, jag tror att det kommer bli ett av de bästa hittills och jag kommer fira in det nya året med de jag tycker om allra mest!

Jag är redo för ett nytt år med nya åtaganden och nya äventyr!


Det går framåt nu

Jadu, min chef ringde precis mig och bokade upp mig hela mellandagsveckan med jobb. KUL!
Men pengar iaf.. Jobbar stängning onsdag och trosdag sen öppning lördag och söndag.
Ser fram emot mina löner! Hehe..
Blev erbjuden heltid på ok men tackade nej, fast jag jobbar heltid fram till mars så de hinner lära upp en ny. Så då blir det heltid på ok och 20h/v med Lou, det blir lite mycket i två månader men de får jag stå ut med! Det är värt det eftersom lönerna öppnar massa andra dörrar, som en resa.

Jag har fått en etta också, ska svara inom några dagar om jag vill ha den. Isåfall flyttar jag efter nyår också. Men jag funderar på att tacka nej för den ligger på bottenvåningen, och jag vill hellre ha en tvåa.. Mycket planer nu!

Nu ska jag in till stan och förbi mitt gamla jobb på dagis och hämta lite grejer där sen ska jag kolla lite julklappar!

PUSS

Jag är en drömmare

Dag 14 - Vad hade jag på mig i dag?
Svarta leggings, ett vit/grå randigt linne med en grå kofta till.

Dag 15 - Mina drömmar

Nu: Se världen, bli ambulanssjuksköterska, vara utomlands en längre period. Bila runt i USA under minst två månader och träffa min farfar där.
Senare i livet: Ett fint hus/radhus med man och minst tre barn. Och en gullig hund på det.

I'd catch a grenade for you

Någonstans mellan dagisfröken, barnflicka, kassörska, flickvän, dotter och vän så tappade jag bort mig själv.

Hela den här hösten har varit kaos, och det bara fortsätter. Det har aldrig varit mina problem, utan det har hänt mina nära och kära tunga saker. Vilket självklart har gjort att jag har funnits där för dem, lagt hela min energi och fritid att hjälpa dem genom deras problem. På ett sätt eller ett annat. Missförstå mig rätt, jag vill hjälpa mina vänner, jag vill finnas där för dem och göra allt i min makt för att de ska bli lyckliga. Men ibland blir det för tungt, att få bära sådan tyngd på mina axlar.

Men vem hjälper mig upp? Vem är min stöttesspelare?

Folk i min närhet är vana vid att jag inte ber om någon hjälp, gråter eller visar någon svaghet. Jag är inte den som bråkar med mina syskon och föräldrar utan jag är den som tyst tittar på. Men betyder verkligen det att jag blir mindre berörd av det än någon annan? Bara för att jag inte skyltar för hela världen när det hänt mig något, betyder det att jag inte behöver hjälp? Bara för att jag aldrig gråter, betyder det att jag alltid mår bra eller stark nog att inte bli berörd? Somliga har lätt att visa sina känslor, berätta för alla ens vänner hur det ligger till, skylta med ens "svagheter". Min svaghet är inte att jag klarar av mina problem själv, för det gör jag. Helt utan någon som helst hjälp. Min svaghet är att jag inte låter någon hjälpa mig, jag kan inte släppa in någon långt nog att förstå vad det verkligen handlar om. Jag blir tyst, avisande.

Maybe I'm amazed at the way you love me all the time
Maybe I'm afraid of the way I love you
Maybe I'm amazed at the way you pulled me out of time
and hung me on a line
Maybe I'm amazed at the way I really need you


Maybe I'm a girl and maybe I'm a lonely girl
Who's in the middle of something
That she doesn't really understand

Maybe I'm a girl and maybe you're the only man
who could ever help me
Baby won't you help me understand

Maybe I'm Amazed at the way you're with me all the time
Maybe I'm afraid of the way I leave you
Maybe I'm amazed at the way you help me sing my song
right me when I'm wrong
Maybe I'm amazed at the way I really need you


..

Dag 11 - Mina syskon
Anna: Född den 3 juni 1990. Bor i en etta i Tallkrogen, har en pojkvän sen tre år tillbaka. Jobbar heltid på ICA samtidigt som hon pluggar företagsekonomi på distans. Hon tränar ganska mycket annars spenderar hon tid med sina barndomsvänner, pojkvän eller kollegor. Vi har bråkat mycket när vi var yngre men vår relation är nu avsevärt mycket bättre, vi är olika på alla sätt som går därför klarar vi inte av att bo under samma tak. Hon är mycket ordningsam, perfektionist och lite små tråkig- Jag är slarvig, implusiv och oförutsägbar.
Sofia: Född 7 maj 1994. Går första året på kulturama med teaterinriktning, har en pojkvän sen två-tre månader tillbaka. Annars har hon mycket vänner som hon spenderar tid med. Hon har mycket i skolan nu och tycker att det mesta är väldigt svårt vilket gör att hon för det mesta är otrevlig. Hon har en stor talang inom teater men vilket också gör att hon i verkliga livet är lite av en dramaqueen, känslor är till för att visas och ALDRIG döljas. Är hon göas, så vet alla att hon är glad, men om hon är sur så vet vi alla om det med.
Joban: Född 9 juni 1997. En bortskämd lillebror som lever för sin fotboll. Han går fotbollsklass i gubbängsskolan och spelar annars i hammarby. Han sitter i stort sätt ihop med sin bästa vän Jury just nu. Han är tretton år och påväg in i tonårslivet och förändringar. Tjejer, kläder. mobilen, facebook och frisyren är huvudsakliga samtalsämnen i hans liv just nu. Jag och min lillebror är varken lika eller olika, vi brukar ofta gadda ihop oss mot våra andra syskon men på senare tiden har vi glidit ifrån varandra eftersom vi får mindre och mindre gemensamt. Vem vill snacka med storasyster om tjejer?

Dag 12 - I min handväska
Plånbok, allergimediciner, tuggumi, läppsyl, toffsar, ipod, iphone, mobil. plus alltid någonting man kan äta och dricka.

Dag 13 - Den här veckan
Har jag absolut ingen koll på just nu... Ska sätta mig ner med min almenacka och få ihop den. Hoppas på utgång på fredag? och julklappsshopping på lördag!

ONEPIIIIIECE

Dag 10 - Det här hade jag på mig i dag
Först okq8 kläder vilket innefattar mörkblåa jobbbyxor, en blå skjorta och en kofta i mörkblått och rött. Sen drog jag hem och sov en stund i gympabyxor och linne, sen satte jag på mig jeans och kofta för att dra till farsta och nu har jag på mig min Onepiece som jag ska ha på mig hela kvällen framför idolfinalen!

PUSS

Det här kan ju vara ett litet tidsfördriv fram till jul, jag kör de nio första nu direkt medan jag väntar på att min ängel är på väg hit.

Dag 01 - Presentera mig själv
Inte särkskilt ingående men Karolina Jämtin, 19. Bor i Tallkrogen med min familj på sex personer. Jobbar som barnflicka okq8 och i kyrkan. Har en fin pojkvän och fina vänner. Envis, lättsam, speciell, trevlig och givmild.

Dag 02 - Min första kärlek
Björn Ingelsson. Varade fram och tillbaka i 5 ½ år, från 13 till 18. Han är fortfarande en mycket omtyckt och god vän. 

Dag 03 - Mina föräldrar
Mamma: Katarina Jämtin aka Charlie. En riktig klippa, vi har en underbar relation till varandra. Vi kan prata om allt och hon är mycket bra att ha till hands när det gäller det mesta. Hon är den som håller ihop familjen på många sätt. Men vi har i stort sätt helt olika, som dag och natt.
Pappa: Jan Jämtin aka Janne. Egen företagare, jobbar för det mesta 17 timmar om dagen. Därför träffar jag honom inte särskilt mycket. Jag och pappa har en mycket öppen relation till varandra och vi är enormt lika, rak på sak. Vi är båda väldigt hårda, barska, tjurskalliga och frispråkiga att vi ofta hamnar i disskutioner med varandra. Men jag vet att han gör allt för mig även fast att jag ringer tre på natten.

Dag 04 - Det här åt jag i dag
Det minns jag inte...

Dag 05 - Vad är kärlek?

Starkt. Upplyftande. Glädjande. Smärtsamt. Oroande. Pirrande. Magiskt.
Kärlek har inga gränser. Det kan vara precis, precis vad som helst. Kärlek är vad som gör livet värt att leva och det som betyder absolut mest. Alla pengar i världen skulle aldrig kunna göra än lika lycklig som att få kärlek.

Dag 06 - Min dag
Då jobbade jag 05.15 -16.00 sen åkte jag hem och sov innan jag åkte hem till Pascal och var med honom på kvällen.

Dag 07 - Min bästa vän
Molly. Det går inte en dag utan att vi pratar. JAg har ADLRIG haft en vän som henne, hon betyder allt och ännu mer. Min klippa, helt ovärderlig <3

Dag 08 - Ett ögonblick
När min ängel, mitt inatten i sömnen, drar mig intill sig och kramar mig hårt.

Dag 09 - Min tro
Oj vad svårt. Jag jobbar i kyrkan, jag trivs i kyrkan. Jag tror på någonting övermäktig, någonting osannolikt. Men jag tror inte på gud i den benämnelsen "en gubbe i himlen som styr allt" utan jag tror det är mer som kärlek och hat. JAg tror inte att det är en person eller ett fenomen utan mer en helhet, ett allt. 

Dag 10 - Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 - Mina syskon
Dag 12 - I min handväska
Dag 13 - Den här veckan
Dag 14 - Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 - Mina drömmar
Dag 16 - Min första kyss
Dag 17 - Mitt favoritminne
Dag 18 - Min favoritfödelsedag
Dag 19 - Detta ångrar jag
Dag 20 - Den här månaden
Dag 21 - Ett annat ögonblick
Dag 22 - Det här upprör mig
Dag 23 - Det här får mig att må bättre
Dag 24 - Det här får mig att gråta
Dag 25 - En första
Dag 26 - Mina rädslor
Dag 27 - Min favoritplats
Dag 28 - Det här saknar jag
Dag 29 - Mina ambitioner
Dag 30 - Ett sista ögonblick

oooooups

Tjoho, Rosalie är hemma i Sverige. Det gjorde mig glad.
Jag bor för tillfället hos Pascal för min lillasyster är magsjuk, stackarn.
Annars händer det verkligen inte mycket nytt just nu..
Det är väl anledningen till en skitblogg.

Älskar Hoffmaestro


Du har gjort mig sårbar

Sprickor blev hål i fasaden
Någonstans emellan var jag"För jag blir så Dum av dig
Säg bara till när var hur
Visst det är väl dumt av mig
Men jag blir som blind, jag blir som stum
Jag borde nog lugna mig
Dom kommer döma mig
Du lär väl lämna snart och här står jag kvar
För jag blir så dum av dig"TGIF

Ikväll ska jag få träffa min älskade Molly!
Igår var jag och Pascal bara hemma och tittade på idol, sen åkte vi ut en stund så att han fick leka av sig lite med sin bil..
Nu ska jag hem och sen ska jag äta middag i stan med Johanna :)

Jag är kär... i den.

Jag måste bara säga en sak:
JAG HAR FÅTT EN ONEPIECE!!

RSS 2.0